Hajbeültetés

A kopaszodás és hajhullás olyan állapot, amely a legtöbb férfit érinti az élet egy bizonyos szakaszában. Ennek számos oka lehet. Nemcsak rákos megbetegedések, gyógyszerek szedése következtében alakulhat ki, hiszen a pajzsmirigy problémák, valamint a genetika is meghatározhatja a hajkorona egyes területeken való elvesztését. Bizony, a genetika is, hiszen a kopaszodás leginkább örökletes probléma. A DHT nevű, férfi nemi hormon okozza mindezt, amely a tesztoszteron egy módosult változata, és amely a szőrtüszők zsugorodásában játszanak jelentős szerepet. Ezáltal sajnos rövidebb, finomabb hajat és gyakran alacsony önbizalmat eredményezve. A haj ugyanis a személy megjelenésének fontos részét képezi, és a kopaszodás nem kis mértékben lehet hatással az egyén önbecsülésére.

Míg az állapot gyakoribb a férfiak körében, néhány nő is hajlamos a hajhullásra és a korai kopaszodásra. Ezek legtöbb esetben a fokozott stressznek, valamint az étkezési rendellenességeknek tudhatóak be. Létezik azonban végleges megoldás a hajhullásra, amely esztétikai szempontból orvosolja a problémát azoknál, akik szükségét érzik. Ez pedig nem más, mint a hajbeültetés.

Ki alkalmas a beavatkozásra?

Nos, a kérdésre több válasz is lehetséges. Mindenképp alkalmas az olyan férfi, aki reális elvárásokkal rendelkezik és megérti, hogy hajhullása tovább fog folytatódni és a kopaszodás megállíthatatlanul élete részévé válik vagy vált. Még abban az esetben is, ha drága gyógyszereket szed a folyamat leállítására. Igazából a tapasztalatok azt mutatják, a hajbeültetés költséghatékonyabb megoldás hosszútávon a különböző speciális samponok és olajak helyett. Az olyan férfiak is alkalmasak, akik hosszú évek óta a kopaszodás rögös útjára léptek, ennek formája és mintája pedig stabilizálódott. A hajbeültetés megtervezésénél igencsak fontos tényező ez is annak érdekében, hogy a specialisták minél fiatalosabb megjelenést varázsolhassanak. Ugyanakkor a különleges eseteket is meg kell említenünk, hiszen a beavatkozást előszeretettel választók között vannak a valamilyen trauma, illetve égési sérüléseket szenvedett nők és férfiak.

Milyen kockázattal járhat a beavatkozás nők és férfiak számára?

Mivel a hajbeültetés elsősorban csak a fejbőr bőrével foglalkozik, az anyák nincsenek vészhelyzetben. Tehát a terhes nők biztonságosan dönthetnek emellett az esztétikai beavatkozás mellett. Az eljárás ugyanakkor helyi érzéstelenítés hatására történik, így nem befolyásolja a szív működését sem. Természetesen mindig vannak kockázatok a súlyos szívbetegségben szenvedő betegeknél, így a kezelés megkezdése előtt konzultálás szükséges szakorvossal, sebésszel. A súlyos ivók és a dohányzók nem részesülhetnek a kezelésben belső és külső vérzés veszélye miatt. Amennyiben mindenképp ragaszkodnak a hajbeültetéshez, legalább néhány héttel azelőtt tartózkodniuk kell ezen káros szenvedélyektől.