Hajbeültetés

Számos ok miatt számít fajsúlyos döntésnek a hajbeültetés. Egyrészt, a neves és szakmailag felkészült klinikákon sokak számára nem megoldható a szolgáltatás költségének fedezése, másrészt pedig: egy nem megfelelő beavatkozás mind fizikai, mind pszichológiai szempontból káros lehet ránk nézve. Érdemes figyelembe vennünk tehát azt is, a hajbeültetés egy választható műtét, nem kötelező rászánnunk magunk. Mely szempontokat kell figyelembe vennünk, ha mégis kikerülhetetlenül foglalkoztat a téma?

Van rá szükség egyáltalán?

Senki sem igényel hajbeültetést, ez csupán egy esztétikai beavatkozás. Ugyanakkor nagyszerű döntés lehet azok számára, akiket már igencsak zavar a kopaszodás, a hajhullás, emiatt felvennék a harcot ellene. Ilyen esetben érdemes felkeresni egy szakértőt, akivel a kezelési lehetőségeket lehet átbeszélni, mérlegelni.

Az okok felderítése

A hajhullásnak számos oka van, de a túlnyomó többség esetében az a tapasztalat, hogy örökletes betegség. A hajbeültetés olyan beavatkozás, amely ennek végleges kezelése. Így sokkal vonzóbb döntés lehet rászánnunk magunk.

Az életkor

Fontos, hogy a hajhullás mintázata a műtét előtt kialakuljon. Ezért történik az, hogy a 25 év alatti fiatalokat gyakran orvosi kezelésben részesítik kezdetben. Ezek a kezelések eleinte hatásosabbnak bizonyulnak. A beteg életkora által meghatározott második tényező, amelyet figyelembe kell vennünk, az az, hogy hogyan is fogja befolyásolni a hajbeültetés a frizura formáját. Ugyanis a hajhullásban szenvedő emberek esetében a nem ültetett, azaz saját hajszálak ugyanúgy elveszíthetőek. Ez döntő fontosságú tényező a természetes és észrevehetetlen hajátültetés megtervezésében.

Mikor lehet aktívan dolgozni a beavatkozást követően

Amennyiben a páciens jól érzi magát, semmilyen orvosi oka nincs annak, hogy visszatérjen a munkahelyére. Így tehát akár néhány szabadnap is elég lehet, mielőtt folytatnánk a következő projektünk. Természetesen, ha felkészültünk a kollégák reakciójára, legyen az akár pozitív, akár cikizős. Mindeközben pedig ne feledjük, a saját bőrünkben mi kell jól érezzük magunkat és nem mások kedvéért, hanem a sajátunkért döntöttünk a beavatkozás mellett.

Milyen fájdalommal jár a műtét?

Jó hír azoknak, akik amiatt nem vállalnának be egy hajbeültetést, mert képtelenek elviselni a fájdalmat. Nos, ez az esztétikai műtét teljes mértékben fájdalommentes. Fontos ugyanakkor kiemelnünk, hogy hegesedést sem okoz.

Természetes hatás

Az újonnan beültetett haj művészi pontosággal elhelyezett, hogy kiegészítse a páciens hajvonalának és arcvonásának természetes formáját. Ennek köszönhetően az eredmény teljes mértékben természetes hatást kelt, és a beavatkozás nemcsak hegesedést nem okoz, hanem észrevehetetlen is lesz. Persze, a dús frizura mindenkinek fel fog tűnni, ez garantált.